co się dzieje?
w tym miejscu będziemy zamieszczali relacje i fotki z realizacji projektu :)
Artykuły
Kolejne szkolenie w ramach projektu :)
W tym roku szkolnym zaczynamy szkolenia z projektu „Kariera zawodowców w naszych rękach bis”. Pierwsze szkolenia, które się odbyły, dotyczyły serwowania i przygotowywania drinków bezalkoholowych i alkoholowych. Szkolenie poprowadził Pan Marcin Włodarczyk z Akademii Sztuki Restauracyjnej z Krakowa. Projekt realizowany jest przez firmę UPEMI z Warszawy we współpracy z Starostwem Powiatowym w Zgorzelcu. Fotorelacja ze szkoleń w rozwinięciu artykułu.
Szkolenie barmańskie
W ostatnim czasie w szkole odbywały się kolejne szkolenia z projektu „Kariera zawodowców w naszych rękach bis”. Tym razem szkolenie było przeznaczone dla nauczycieli - Szkolenie barmańskie- kurs podstawowy. Projekt realizowany przez UPEMI z Warszawy oraz Starostwo Powiatowe w Zgorzelcu.
„Steward-Cabin crew”
„Steward-Cabin crew” - to kolejne szkolenie z projektu „Kariera zawodowców w naszych rękach bis”, które odbyło się w dniach 14-17 stycznia 2025r. Uczestniczkami szkolenia były uczennice technikum hotelarskiego oraz technikum żywienia i usług gastronomicznych. Uczestniczki szkolenia poznały tajniki pracy w zawodzie stewarda/ stewardessy. Szkolenie poprowadził steward znanych linii lotniczych. Projekt realizowany jest przez UPEMI w Warszawie oraz Starostwo Powiatowe w Zgorzelcu. Poniżej fotorelacja.
„Animacja czasu wolnego”
Szkolenie „Animacja czasu wolnego” z projektu „Kariera zawodowców w naszych rękach bis” już za nami. To była ostatnia grupa szkoleniowa, którą poprzez zabawę uczyła się jak można ciekawie zorganizować czas wolny. Projekt realizowany przez UPEMI z Warszawy oraz Starostwo Powiatowe w Zgorzelcu. Szkolenie prowadził Pan Jacek Grygutis.
Poniżej fotorelacja
.
Szkolenie typu „kelner-poziom zaawansowany”
Szkolenie typu „kelner-poziom zaawansowany” z projektu „Kariera zawodowców w naszych rękach bis”. Uczennice z klasy 2H zgłębiały tajniki przygotowania i serwowania takich potraw jak: ostrygi, homary, ślimaki czy też flambirowane owoce i naleśniki. Niesamowite wrażenia smakowe oraz nowe doświadczenia zawodowe. Dziękujemy Panu Marcinowi Włodarczyk za profesjonalne szkolenie. Projekt realizowany przez UPEMI z Warszawy oraz Starostwo Powiatowe w Zgorzelcu.
Fotorelacja poniżej
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2024-02-08 |
Data publikacji: | 2024-02-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Grzegorz Juraszek |
Liczba odwiedzin: | 6054 |